Block Island

Block Island is een eiland in de Atlantische Oceaan. Het eiland is een overblijfsel uit de ijstijd en ligt ongeveer twaalf mijl uit de kust van Rhode Island, waar het deel vanuit maakt en waarvan het gescheiden wordt door Block Island Sound.

In 1524 werd het waargenomen door Giovanni da Verrazzano. In 1614 werd het eiland in kaart gebracht door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Adriaen Block en naar wie het eiland is vernoemd. Tijdens de eerste aankomst van de Europeanen werd het eiland bewoond door een tak van de Narragansett indianen, die het eiland "Manisses" noemden.

De Engelse kolonisten arriveerden voor het eerst in 1661. Destijds maakte het eiland deel uit van de Massachusetts Bay Colony. Het eiland werd een deel van de staat Rhode Island in 1672. Een Nederlandse kaart uit 1685 vermeldt duidelijk Block Island als Adriaen Blocks Eylant.

Het enige dorp op het eiland is New Shoreham. Het eiland is een populaire bestemming bij de zomertoerist en staat bekend om zijn uitstekende fietsmogelijkheden. Op het eiland zijn twee historische vuurtorens aanwezig; Block Island North Light, gelegen op het noordelijke uiteinde van het eiland (dat in 1829 werd gebouwd, de huidige vuurtoren stamt uit 1868) en Block Island Southeast Light, dat is gelegen aan de zuid-oostkant van het eiland (de vuurtoren werd gebouwd in 1875).

Het merendeel van noordwestelijke deel van het eiland is een onontwikkeld natuurgebied en een rustplaats voor vogels langs de Atlantische trekroute. Het eiland is het gehele jaar middels een veerdienst verbonden met Point Judith. Gedurende de zomer maanden zijn er ook veerdiensten naar New London, Connecticut, Montauk, New York en naar New Port.

Bovendien is gedurende de zomermaanden het eiland o.a. gastheer van Block Island Race Week, een zeilraceevenement. De kapiteins en de bemanning van de zeilschepen komen uit in diverse klassen in een zeilrace rondom het eiland. Andere populaire evenementen zijn Fourth Of July-feest en -parade. Tijdens deze periode kan de bevolking op het eiland verdrievoudigen bovenop de normale vakantiemenigte gedurende de zomermaanden.

Klimaattabel

Yearly average: 10°C

Maand Gemiddelde
Januari -1°C
Februari 0°C
Maart 2°C
April 7°C
Mei 12°C
Juni 17°C
Juli 21°C
Augustus 21°C
September 17°C
Oktober 12°C
November -15°C

Steden