Cambridge

Cambridge is een universiteitsstad in de agglomeratie Boston in de staat Massachusetts in de Verenigde Staten.

Cambridge werd in 1630 gesticht door Puriteinen uit Engeland op een heuvel aan de Charles River, tegenover Boston, dat in het zelfde jaar gesticht werd. Oorspronkelijk was de naam van de vestiging "Newtowne", maar in 1638 werd de naam veranderd in "Cambridge". Cambridge werd officieel een stad (city) in 1846.

In 2000 had Cambridge volgens de volkstelling 101.355 inwoners. Een aantal bruggen over de Charles River verbindt Cambridge met Boston aan de overzijde van de rivier.

Twee van de belangrijkste universiteiten in de Verenigde Staten zijn in Cambridge gevestigd: de Harvard-universiteit en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Er is een aantal musea in Cambridge gevestigd, waaronder het Harvard Museum of Natural History.

Voorbeelden van bekende Hightechbedrijven waarvan het hoofdkantoor in Cambridge is gevestigd zijn de biotechnologiebedrijven Genzyme, Biogen IDEC en Millennium Pharmaceuticals; het Internetbedrijf Akamai, en het R&D bedrijf dat de voorloper van het Internet ontwikkelde voor de Amerikaanse regering, BBN Technologies.

Klimaattabel

Yearly average: 8°C

Maand Gemiddelde
Januari -5°C
Februari -2°C
Maart 3°C
April 8°C
Mei 13°C
Juni 17°C
Juli 22°C
Augustus 21°C
September 15°C
Oktober 9°C
November 1°C
December -3°C

Steden