Cincinnati

Cincinnati is een stad in het zuidwesten van de staat Ohio in de Verenigde Staten. De stad is gelegen aan de Ohio-rivier en had volgens de volkstelling van 2006 een inwonertal van 332.252 binnen de gemeentegrenzen, waarmee het de op twee na grootste stad van Ohio is. De agglomeratie, die zich uitstrekt over delen van de staten Ohio, Kentucky en Indiana, is echter veel groter en telt bijna 2 miljoen inwoners.

De stad werd in 1788 gesticht en in 1790 "Cincinnati" vernoemd naar het "Gezelschap der Cincinnati‎", een vereniging van ex-officieren uit de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, die na afloop van de oorlog waren teruggekeerd naar hun burgerberoep. In dat opzicht volgden zij het voorbeeld van de Romeinse dictator Cincinnatus, die na afloop van een door hem geleide krijgstocht meteen weer achter de ploeg ging staan.

Na de aanleg van het Eriekanaal en het Miamikanaal werd de stad al snel een belangrijk centrum van de scheepvaart op de Ohio-rivier. In 1850 telde de stad al 115.000 inwoners en was daarmee een van de twee grootste steden ten westen van het Appalachen-gebergte.

Vóór de afschaffing van de slavernij was Cincinnati een belangrijk tussenstation van de Underground Railroad.

Klimaattabel

Yearly average: 12°C

Maand Gemiddelde
Januari -1°C
Februari 0°C
Maart 6°C
April 12°C
Mei 17°C
Juni 22°C
Juli 24°C
Augustus 23°C
September 20°C
Oktober 13°C
November -15°C

Steden