Joao Pessoa

João Pessoa (joawn pesoa /žo'ãw pe'soə/), soms genoemd: de stad waar de zon als eerste opkomt vanwege zijn ligging op de oostelijkste punt van het Amerikaanse continent, de Ponta do Seixas, is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba. Ook staat de stad bekend als de 'op één na groenste stad ter wereld' (na Parijs), met 7km² bebost land. João Pessoa heeft 672.000 inwoners, en de hele agglomeratie meer dan 1 miljoen inwoners. Er komen vele toeristen naar de stad, en rondom de stad liggen tientallen kilometers strand.

João Pessoa werd op 5 augustus 1585 gesticht onder de naam Filipéia de Nossa Senhora das Neves, het is hiermee de derde oudste stad van Brazilië en ook de laatste die in dat land in de 16e eeuw gesticht werd. De stad is ook gekend om zijn aangenaam klimaat, voor de schoonheid van zijn stranden en speciaal voor de mooie en gevarieerde monumenten en barokkunst.

Tussen 1634 en 1654 was de stad in het bezit van de Nederlanders, onder de naam Frederikstadt, naar de toenmalige Prins van Oranje, Frederik Hendrik van Nassau. Daarna kwam João Pessoa weer in handen van de Portugezen.

Klimaattabel

Yearly average: 25°C

Maand Gemiddelde
Januari 26°C
Februari 26°C
Maart 26°C
April 26°C
Mei 25°C
Juni 24°C
Juli 23°C
Augustus 23°C
September 24°C
Oktober 25°C
November 25°C
December 26°C