Oahu

Oahu is een van de eilanden van de Amerikaanse staat Hawaï. Het is het derde eiland in grootte, met een totaal landoppervlak van 1600 km². Het eiland is 71 km lang en 48 km breed. Het heeft een kustlijn van 366 km.

Zo'n 80% van de bevolking van de staat Hawaï woont op Oahu. Ook de grootste stad en hoofdstad Honolulu is er gelegen.

De belangrijkste economische sector voor Oahu is het toerisme, met hotels geconcentreerd rond Waikiki, een wijk van Honolulu. Het eiland wordt veel bezocht door toeristen van het vasteland van de Verenigde Staten en uit Canada en Japan. Bekende bezienswaardigheden zijn het Lyon Arboretum en de Honolulu Botanical Gardens, een netwerk van vijf botanische tuinen, waar de Foster Botanical Garden, de Ho'omaluhia Botanical Garden, de Koko Crater Botanical Garden, de Liliuokalani Botanical Garden en de Wahiawa Botanical Garden deel van uitmaken.

De op een na belangrijkste sector is defensie, met daarbij andere regeringsactiviteiten. Op Oahu is een belangrijke marinebasis gevestigd, Pearl Harbor. Op 7 december 1941 werd de Amerikaanse vloot, gestationeerd in Pearl Harbor, door de Japanners aangevallen, wat de deelname van de Verenigde Staten aan de Tweede Wereldoorlog veroorzaakte.

De landbouw, voornamelijk bestaand uit het verbouwen van ananas en suikerriet, gaat economisch gezien achteruit.

In de winter is Oahu het centrum van het golfsurfen. De noordwestkust (North Shore) wordt gedurende de wintermaanden bevolkt door vele golfsurfprofessionals die strijden om de 'Triple Crown of Surfing', een wedstrijd die gehouden wordt bij de stranden van Haleiwa, Sunset en Banzai Pipeline.

Klimaattabel

Er kon helaas geen informatie voor deze stad gevonden worden.

Steden