Oakland

Oakland is een stad in Garrett County in de Amerikaanse staat Maryland. Oakland is de zetel hoofdplaats van het county. Het is een kleine stad, wat in Amerika wordt aangeduid als town. Bij de telling van 2000 kende Oakland 1880 inwoners.

De plaats werd gesticht als The Wilderness Shall Smile. Wat duidt op het feit dat van oorsprong in een wildernis was, het is gelegen in de bergen. Bij het groter worden van de plaats kreeg het de naam Yough Glades. De plaats groeide dankzij steenkolenindustrie. In 1849 werd met de bouw van nieuwe gebouwen aanzet gezet voor officiële status. De plaats werd dat jaar ook omgedoopt naar Oakland. Een jaar later werd het al officieel erkent. In 1884 kwam er spoorlijn te liggen bij Oakland, men bouwde er ook treinstation die officieel werd geopend in 1885. Het treinstation werd ontworpen door E.F. Baldwin.

De stad werd uiteindelijk de hoofdplaats van Garrett County. Het ziekenhuis van de county is gevestigd in de stad, Garrett County Memorial Hospital genaamd evenals het museum de County’s Historical Society Museum.

Oakland is bekend door de grote Victoriaanse huizen die aan de grote straten met veel bomen staan.

Klimaattabel

Yearly average: 12°C

Maand Gemiddelde
Januari 8°C
Februari 10°C
Maart 10°C
April 12°C
Mei 13°C
Juni 15°C
Juli 16°C
Augustus 16°C
September 17°C
Oktober 15°C
November 11°C
December 8°C

Steden