Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife of kortweg Santa Cruz is de hoofdstad van de provincie Tenerife, een van de 2 provincies van de Canarische Eilanden die totaal 7 grote en 6 kleine eilanden in de Atlantische Oceaan omvatten. Samen met Las Palmas de Gran Canaria is het gedeelde hoofdstad van de autonome gemeenschap van de Canarische Eilanden, die dus twee hoofdsteden heeft. In de botanica rekent men de Canarische Eilanden vanwege de bijzondere plantengroei tot Macaronesië. Dat is ook in Santa Cruz te zien.

De stad ligt in het noordoosten van het eiland. Het dichtstbij gelegen land is Marokko waarmee de de stad echter weinig contacten heeft. Vrijwel alle aspecten van het (sociale) leven en de economie zijn gericht op het moederland Spanje. Er worden echter voorzichtige pogingen ondernomen om de stad meer bij het dichtbij gelegen Afrika te betrekken. In 2006 had de stad 223.148 inwoners.

In de stad is het militaire hoofdkwartier van de Canarische Eilanden gevestigd. Een aantal opvallende gebouwen en hoge zendmasten op de bergen rond de stad getuigen daarvan.

Klimaattabel

Er kon helaas geen informatie voor deze stad gevonden worden.