São José dos Campos

São José dos Campos is één van de grotere steden in de staat São Paulo in Brazilië. De stad is gelegen in de Vale do Paraíba, tussen de grootste steden van het land, São Paulo en Rio de Janeiro. Bij de volkstelling van 2000 telde São José dos Campos 532.403 inwoners. De oppervlakte van de gemeente is 1102,2 km².

São José dos Campos wordt doorsneden door de Presidente Dutra snelweg, met verbindingen naar andere economische centra in het land. De stad probeert continu de industriële technologie en het leefklimaat voor zijn inwoners te verbeteren. Economische indicatoren wijzen uit dat de stad een groot aandeel heeft in de economie van de deelstaat en van het land.

Veel mensen trekken naar São José dos Campos voor werk en verblijf in de stad, omdat zij dit als een goede stad beschouwen. Volgens een studie uit 1999 uitgevoerd door de Verenigde Naties is de beste van 25 Braziliaanse steden gemeten naar levenskwaliteit. De stad heeft een hoger gemiddeld inkomen per hoofd van de bevolking, de mensen hebben een hogere levensverwachting. Verder is de infrastructuur uitstekend te noemen. Tevens is de stad één van de veiligste van Brazilië.

De gemeente bestaat uit: São José dos Campos (hoofdplaats), Eugênio de Melo en São Francisco Xavier. Laatstgenoemde plaats is beroemd om het ecotoerisme.

Klimaattabel

Er kon helaas geen informatie voor deze stad gevonden worden.